Man kan føre Labrador som egentlig race tilbage til 1878, mens den første officielle typegodkendelse som race kom i England i 1904.

I Danmark var forgangsmanden for etablering af Dansk Labrador Klub Lensbaron Juel-Brockdorff fra Valdemar Slot, som i 1949 importerede en drægtig tæve fra England. 

En Labrador er den perfekte jagtkammerat, både som apporterende hund på de større godsjagter, eller når du sidder alene ved det lille andehul ved aftenstrækket og gerne skulle have det nedlagte bytte med hjem til gryden.

Jo mere arbejde du lægger i træningen, desto mere sikker  og effektiv jagtkammerrat får du. En god Labrador besidder en elskværdighed  og egenskaber, der har gjort den populær langt ud over jægerkredse.

Labradoren ses også i andre funktioner som brugshund. Den er populær som tjenestehund hos  Politiet og hos Toldvæsenet som narkohund.

Som familiehund er Labradoren unik , med sit gode temperament  og sin velvillighed til at indordne sig i familien.

Det er vigtigt, at du gør dig klart hvilken type Labrador du gerne vil have. Jagthund, udstillingshund eller en dejlig familiehund at følges med på gåture og som vil elske at være børnenes bedste kammerat.

De fleste opdrættere er dygtige til at vejlede dig om valg af den rette hvalp i kuldet. En vejledning du som hvalpekøber trygt kan lytte til. Det er opdrætterens højeste ønske at du får den hund der passer bedste til dig og dine ønsker for en Labrador.

Det første år er en lang udviklings – og træningsproces. Du har som hvalpeejer et stort ansvar for at arbejde videre der hvor opdrætteren har sluppet, nemlig når hvalpen er 8 uger gammel, den skal møde mennesker i alle størrelser og det er en god ide at melde sig til hvalpe og lydighedstræning det første år, hvor du vil få gode råd og ”redskaber” til selv at fortsætte træningen.