I Danmark ligger West highland white terrieren (i daglig tale Westie) i top 10 over de mest solgte hunde.

Vi mener grunden til, at Westien idag er blandt de mest populære småhunde i Danmark, skyldes det er en helt fantastisk familiehund. Den er selvsikker,modig, energisk, glad, hårdfør og ikke mindst charmerende.

I lighed med sine nærmeste familiemedlemmer – skotsk terrier, cairn terrier og skye terrier – er Westien oprindeligt en  jagthund der blev brugt til jagt af alle former for småvildt.

Det skotske højland er kuperet, koldt, råt og regnfuldt hvorfor man havde brug for nogle hårdføre hunde der kunne tåle strabadserne. Kun meget få westier benyttes til jagt i Danmark.

Ligesom alle andre terriere er Westien fuld af temperament og skal helt fra starten have en fast og bestemt opdragelse. Selvfølgelig må du hverken slå eller ruske i den, men en skarp og konsekvent kommando giver den forståelsen af, hvad den må og ikke må foretage sig. Westien er lærenem, intelligent og fuld af energi.

Til sidst belønnes din tålmodighed dog med en lydig og nem lille hund. Westier er som regel glade og nysgerrige hunde, der elsker sjov og ballade. De er små fightere, der ikke er bange for at tage kampen op med en større hund. De gør faktisk ikke ret meget i modsætning til f.eks. cairn terrieren. En Westie skal selvfølgelig løbe krudtet af sig på sine daglige gåture, men den kan også have stor glæde af motion indendørs i form af boldlege og søgeøvelser. Fordelen ved størrelsen (ca. 28-29 cm i skulderhøjde) er, at en westie er let at have med sig overalt.

To til tre gange om ugen skal din Westie børstes godt igennem, men den har ikke godt af at komme i bad. Er hunden fyldt med mudder og skidt efter lufteturen, bør du lade den tørre og børste den ren hvorefter du igen får en fin, hvid hund.  

Pelsen skal trimmes tre til fire gange om året. Det giver hunden det rette Westie-look med buskede kinder og lang pels på maven. 

Der er flere overvejelser når man skal anskaffe sig en hund.

VI MENER AT WESTIEN ER TIL JER SOM…

    – vil tage udfordringen op når det gælder opdragelsen.

    – kan overskue, at rede din hund flere gange om ugen og få den trimmet 3 – 4  gange om     året

    – kan se det sjove i en hund, som er glad og udadvendt.

    – vil sørge for, at din hund dagligt får opgaver, der stimulerer og trætter. 

DERIMOD ER WESTIEN IKKE TIL JER SOM...

    – mangler konsekvens og tålmodighed i opdragelsen.

    – mener, at det er lige meget, om din hund bliver trimmet og børstet.

    – vil have en nem hund, som kun tænker på at behage dig.